Programma Info-avond 10 mei

Heeft u de uitnodiging in de bus gehad? Dan bent u al op de hoogte. Zo niet, geen nood, hieronder leest u wat u moet weten over de informatie-avond op 10 mei.

Beste bewoners van Oostwold en omstreken,

De vorige informatie-avond over de Zonnewal is al weer een jaar geleden. Dat is een lange tijd, maar we hebben niet stil gezeten. In de afgelopen 12 maanden zijn er belangrijke ontwikkelingen geweest waar we u binnenkort graag over willen bijpraten!

We hebben een nieuwe bijeenkomst gepland in de Gaveborg,

 

Hij vindt plaats op:

Woensdag 10 mei, 19:30 uur

Wat is de Zonnewal?

Het plan is om ter hoogte van Oostwold een geluidswal aan te leggen langs de A7, over een lengte van 1500 meter. Hierop komt een zonnepanelen-installatie die het hele dorp ruim van stroom kan voorzien. De Zonnewal zal de geluidsoverlast van de snelweg terugbrengen met zo’n 10 dB (wat in de praktijk onder de meeste omstandigheden een halvering betekent) en Oostwold in één klap méér dan energieneutraal maken!

Maar dat is niet alles!

Op en langs de Zonnewal komt een fietspad, een wandelpad en een ruiterpad, bomen, bossages en andere natuur, zodat de wal compleet opgaat in de omgeving. Een nieuw ecologisch waardevol landschap met flora en fauna, leuk om door te wandelen, fietsen of paardrijden. Daarbij houdt het ook nog eens het snelweglawaai tegen en levert het 100% groene stroom aan het dorp!

Wat kunt u verwachten?

 • We gaan het hebben over de vorderingen die we hebben geboekt, zoals het feit dat Oostwold en het Zonnewal-project door de Provincie Groningen is gekozen tot één van de zes energieneutrale dorpen. Dit betekent dat de Provincie zich gaat inzetten om het project zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.
 • We gaan u meer vertellen over onze samenwerking met DBG, het bedrijf dat de wal zal gaan bouwen en de rol van NLD (Noordelijk Lokaal Duurzaam), de overkoepelende energieleverancier.
 • Ook krijgt u informatie over de Energie Coöperatie Oostwold: hoe u met uw lidmaatschap stroom van de Zonnewal geleverd kunt krijgen en daarmee helpthet project te realiseren.
 • Uiteraard worden al uw vragen beantwoord, zoals: ik heb een huurhuis, wat betekent de Zonnewal voor mij? En: ik heb al zonnepanelen op mijn dak, kan ik dan ook meedoen met de Zonnewal?

Agenda

 • 19:00 inloop
 • 19:30 opening + terugblik afgelopen jaar
 • 19:40 presentatie Zonnewal + korte film
 • 20:10 presentatie NLD (Noordelijk Lokaal Duurzaam)
 • 20:25 pauze, en gelegenheid tot stellen van vragen
 • 20:50 terugblik en terugkoppeling op vragen
 • 21:05 pubquiz over de Zonnewal
 • 21:20 einde

We zien u graag op 10 mei!

Energie Coöperatie Oostwold

7 reacties op Programma Info-avond 10 mei

 1. MArtin van der Tuuk 8 mei 2017 om 16:27 #

  Goedemiddag! WIj hebben schriftelijk en per mail de uitnodiging ontvangen. Wij wonen aan het Hoendiep no. 49 in Enumatil. DIt is aan de wegkant van het Hoendiep vlakbij het Kerkeweggetje naar Oostwold. In de beide uitnodigingen wordt gesproken over participatie van de bewoners van Oostwold.
  Dus is de vraag: kunnen wij ook meedoen?

  • arnaud 8 mei 2017 om 16:48 #

   Hoi Martin,
   Ja, dat kan zeker. Graag zelfs. Op de info-avond zullen we hier alles over vertellen. Zien we elkaar woensdag?
   Mvg
   Arnaud

 2. Martijn en Anna 9 mei 2017 om 15:46 #

  Goedemiddag,
  Wij komen nieuw te wonen in het dorp, eng graag zouden wij bij de bijeenkomst aanwezig willen zijn, ware het niet dat juist deze dag wij allebei verhinderd zijn…
  Is het mogelijk dat we een verslag van deze avond kunnen ontvangen, of bij gepraat worden??
  Ik zou dit zeer op prijs stellen.
  Nadere contact gegevens graag in een PB.

  Mvg ,

  Martijn en Anna Kroon-Kuik
  Lageland 4 (nieuw)

  • arnaud 9 mei 2017 om 16:00 #

   Hoi Martijn en Anna, allereerst welkom in Oostwold!!
   Daar heb ik wel een oplossing voor, ik mail je daar later deze week over.

   Arnaud

 3. Martijn 9 mei 2017 om 19:11 #

  ?

 4. Geert Fritsma 10 mei 2017 om 12:22 #

  Ik sluit mij aan bij bovenstaande vragen.
  Heb mijn oog laten vallen op een kavel in Oostwold, maar ben me rot geschrokken van het lawaai van de A-7. Graag zou ik ook op de hoogte blijven!

  • arnaud 10 mei 2017 om 12:52 #

   beste Geert, zie je kans vanavond naar de Gaveborg te komen, 19:30? Dan kun je horen wat we in petto hebben.

Website realisatie: Bonjour Media