Wat is nou het voordeel van lid zijn van een energie-coöperatie?

Energie Coöperatie Oostwold werkt samen met Energie Vanons. Dit is in feite gewoon een energiemaatschappij, net als Essent, Neon, Eon enz. Het verschil is dat de energie bij Energie Vanons niet uit grote, vervuilende centrales komt, maar uit lokale bronnen op het gebied van o.a. wind en zon, zoals de Zonnewal dus.

Daarnaast zijn Energie Vanons en Energie Coöperatie Oostwold dus coöperaties, zonder winstoogmerk. Dat is het ook het hele principe van een coöperatie. Na betaling van kosten, onderhoud en dergelijke, is de resterende winst bestemd voor de leden van de coöperatie.

De winst die gemaakt wordt met de energieproductie van de Zonnewal, vloeit dus terug naar de ECO-leden in de vorm van voordelen en/of verdere verduurzaming, waarmee je dus  kunt besparen op je energierekening. Dit kan een gezamenlijke inkoopactie zijn, een gratis energiescan, korting op diverse zaken, etc.

Niet alleen kun je dus meeprofiteren van de gemaakte winst, maar je kunt hier ook over meebeslissen. Als ECO-lid heb je stemrecht en kun je ideeën aandragen, meedenken en meebeslissen over alles wat de ECO doet. Dat begint nu met de Zonnewal, maar daarmee begint ons avontuur pas.

Doe mee aan dit avontuur en meld je vandaag nog aan als lid!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Website realisatie: Bonjour Media