Zonnewal door Provincie gekozen als 1 van de energieneutrale dorpen!

Gisteren bereikte ons het fantastische nieuws dat de Provincie Groningen het Zonnewal-project in ons Oostwold heeft uitgekozen als één van de energieneutrale ‘voorbeelddorpen’.

De Provincie heeft 27 lokale projecten/initiatieven de gelegenheid gegeven zichzelf en het project te presenteren om kans te maken zichzelf ‘voorbeelddorp’ te kunnen noemen.

Namens de Zonnewal-projectgroep hebben Kees, Sip, Geartsje en Jannie op 28 november 2016 een presentatie gegeven in het provinciehuis.

Gisteren is bekend gemaakt dat er niet vijf, maar zes projecten zijn uitgekozen en de Zonnewal in Oostwold is daar één van!

Wat betekent dit voor ons?

Niet alleen betekent het de steun van de Provincie voor de Zonnewal, maar ook een actieve bijdrage bij de totstandkoming ervan. De Provincie heeft als streven om in 2050 energie voor 100% op duurzame manieren op te wekken (en daarmee als eerste provincie in Nederland helemaal energieneutraal te zijn). Om dit doel te bereiken, wil de Provincie initiatieven voor ‘verduurzaming’ actief gaan stimuleren om de energietransitie te versnellen.

Het programma energietransitie 2016-2019 moet hieraan een belangrijke bijdrage leveren door het aanwijzen van deze zes projecten als een soort ‘pilot projecten’. Hierbij stelt de Provincie haar netwerk aan experts beschikbaar om de realisatie van deze initiatieven sneller en makkelijker mogelijk te maken en deze later te kunnen gebruiken als ‘blauwdruk’ voor andere projecten.

U kunt zich voorstellen dat er bij de bouw van de Zonnewal nogal wat komt kijken en de hulp van de Provincie is dan ook heel welkom.

De plannen die de Provincie heeft worden toegelicht in onderstaande video.

Meer lezen?

DVHN.nlRTVnoord.nlPersbericht Provincie Groningen

Trackbacks / Pingbacks

 1. Save the date: woensdag 10 mei bijeenkomst Gaveborg - Zonnewal Oostwold - 12 maart 2017

  […] hebben geboekt, zoals het feit dat Oostwold en het Zonnewal-project door de Provincie Groningen is uitverkozen tot één van de zes energieneutrale dorpen. Dit betekent dat de Provincie zich gaat inzetten om […]

 2. Programma Info-avond 10 mei - Zonnewal Oostwold - 4 mei 2017

  […] feit dat Oostwold en het Zonnewal-project door de Provincie Groningen is gekozen tot één van de zes energieneutrale dorpen. Dit betekent dat de Provincie zich gaat inzetten om het project zo snel mogelijk voor elkaar te […]

 3. Druk bezochte informatie avond in De Gaveborg - Zonnewal Oostwold - 11 mei 2017

  […] de doelstellingen van de Provincie op het gebied van duurzame energie en waarom de Zonnewal was verkozen tot 1 van de zes ‘pilot projecten’ waar de Provincie actief steun aan gaat […]

 4. Zonnewal-plan gaat afrondende fase in - Zonnewal Oostwold - 7 december 2017

  […] ECO als energieleverancier en dat Oostwold (en daarmee de Zonnewal) door de Provincie Groningen is gekozen tot één van de zes ‘voorbeelddorpen’ om als blauwdruk te dienen voor andere dorpen en plaatsen die energieneutraal willen worden. […]

Website realisatie: Bonjour Media