Druk bezochte informatie avond in De Gaveborg

Gisteravond was De Gaveborg in Oostwold het toneel van een nieuwe informatieavond over de Zonnewal. De belangstelling was onverminderd groot en net als vorig jaar hadden veel inwoners van Oostwold en omstreken tijd gevonden om naar diverse presentaties te komen luisteren en vragen te stellen.

Het was fijn te merken dat het idee van ‘een geluidswerende, energieproducerende wal’ aan de rand van ons dorp inmiddels een vertrouwd idee is geworden.

Dat bleek ook uit de vragen uit het publiek, die we schriftelijk hebben verzameld. Veel vragen gingen namelijk wat dieper op de materie in. De meeste konden ter plekke beantwoord worden, maar sommige hadden zelfs creatieve invalshoeken die we even nader moeten bestuderen. Wij stellen dit meedenken zeer op prijs! Het is de bedoeling dat alle vragen binnenkort op een FAQ-pagina op deze site gaan verschijnen.

Presentaties

De avond begon met een welkomstwoord door projectgroep-voorzitter Jannie Kootstra. Zij introduceerde Mark, Fyline en Maaike (Frank en Daphne waren niet aanwezig); een groep Communicatie-studenten die een onderzoek qua bekendheid en draagvlak hadden uitgevoerd in Oostwold. Ook hebben zij een promotiefilm gemaakt die in 2 minuten precies uitlegt wat de Zonnewal is. Deze film is hieronder te bewonderen!

Daarna was het de beurt aan Kees Hummelen om met zijn aanstekelijk enthousiasme het bouwplan voor de Zonnewal in al zijn facetten toe te lichten. Daarbij kwamen ook de vorderingen aan bod die in het afgelopen jaar zijn geboekt – en dat waren niet weinig.

Vervolgens was het woord aan Jaap Hoeksema, directeur van energiemaatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam om uit te leggen wat het verband is tussen energie-coƶperatie ECO en zijn energiemaatschappij.

Na een pauze gaf Martijn van Son namens de Provincie Groningen uitleg over de doelstellingen van de Provincie op het gebied van duurzame energie en waarom de Zonnewal was verkozen tot 1 van de zes ‘pilot projecten’ waar de Provincie actief steun aan gaat verlenen.

Als laatste spreker lichtte Arnaud Sprenger namens Energie Coƶperatie Oostwold de praktische kant van het verhaal toe – wat betekent een Zonnewal straks in de praktijk, hoe krijg je energie van die Zonnewal, hoe kun je overstappen en – niet onbelangrijk – wat zijn de tarieven wanneer je er voor kiest elektriciteit en gas te krijgen van de ECO via Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vrolijke afsluiting

Als vrolijke afsluiter presenteerde Jan Vink de Zonnewal-quiz waarbij wij ook even stiekem konden spieken wat onderhand het kennisniveau in Oostwold is over het Zonnewal-project. En we werden blij verrast: het overgrote deel van de zaal bleef continu goede antwoorden geven waardoor er een bonusvraag aan te pas moest komen om uiteindelijk een winnaar uit te kunnen roepen.

Publicatie van informatie

Op korte termijn zullen we (delen van) de presentaties, met beeldmateriaal publiceren zodat dit ook beschikbaar is voor degenen die gisteravond helaas niet aanwezig konden zijn.

Met dank aan…

We willen graag het beheerdersteam van De Gaveborg bedanken voor het voorbereiden van de zaal; gastsprekers Maaike, Mark & Fyline namens de projectgroep Communicatie-studenten; Jaap Hoeksema van energiemaatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam en Martijn van Son namens Provincie Groningen.

 

Trackbacks / Pingbacks

  1. Zonnewal-plan gaat afrondende fase in - Zonnewal Oostwold - 4 december 2017

    […] De laatste keer dat we u een grote update konden geven van het Zonnewal-project was in mei, bij de bijeenkomst in de Gaveborg. […]

Website realisatie: Bonjour Media