Oostwold als voorbeeld voor de rest van de provincie?

De provincie Groningen is op zoek naar vijf lokale initiatieven die zich bezighouden met energiebesparing of -opwekking. Deze moeten de komende jaren als voorbeeld dienen voor andere initiatieven, die dorpen of wijken in onze provincie helpen energieneutraal te maken.

Om een goed beeld te krijgen van wat er nu al gebeurt rondom duurzame energie op lokaal niveau, en om de vijf energie-initiatieven te kiezen, heeft de provincie op maandag 28 november in het provinciehuis een speciale netwerkbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze avond konden de verschillende (27) energie-initiatieven zich presenteren, maar ook met elkaar in contact komen.

Namens Energie Coöperatie Oostwold (ECO) waren Jannie Kootstra, Geartsje Zondervan , Kees Hummelen en Sip Sixma aanwezig om het project Zonnewal Oostwold zo goed mogelijk toe te lichten om een kans te maken aangewezen te worden als één van de vijf lokale initiatieven om energieneutraal te worden.

De plannen moeten passen in het programma Energietransitie 2016 – 2019 van de provincie Groningen. Het programma heeft 3 speerpunten: energiebesparing, duurzame opwekking van Energie en een nieuw soort energiesysteem waarbij vraag en aanbod van energie op elkaar afgestemd kunnen worden.

Er komt nog een vervolgronde en we denken dat “De Zonnewal Oostwold” een goede kans maakt om als energieneutraal voorbeelddorp te worden gekozen!

,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Zonnewal door Provincie gekozen als 1 van de energieneutrale dorpen! - Zonnewal Oostwold - 2 februari 2017

    […] te kunnen noemen. Namens de Zonnewal-projectgroep hebben Kees, Sip, Geartsje en Jannie op 28 november 2016 een presentatie gegeven in het […]

  2. Zonnewal selected by Province as one of the energy-neutral villages! - Zonnewal Oostwold - 9 maart 2017

    […] de Zonnewal-projectgroep hebben Kees, Sip, Geartsje en Jannie op 28 november 2016 een presentatie gegeven in het […]

Website realisatie: Bonjour Media