Oostwolders enthousiast over het project Zonnewal Oostwold

Woensdag 30 maart jl. is de eerste informatiebijeenkomst gehouden over het project Zonnewal Oostwold in MCO De Gaveborg te Oostwold. Ruim 80 dorpsgenoten verzamelden zich in het Sportcafé, waar om 19.30 uur de voorzitter van de projectgroep Zonnewal, Jannie Kootstra, een korte inleiding hield over het project.

Daarna was het woord aan Kees Hummelen, die het project inhoudelijk uitlegde met behulp van allerlei mooie plaatjes, animaties en tekeningen. Na deze informatie kon iedereen terecht bij 8 verschillende tafels bemand door alle leden van de projectgroep om vragen te stellen over de vier aspecten van de Zonnewal: de planning en opbouw van de wal, geluidsreductie, de zonnepanelen-installatie en de ECO (Energie Coöperatie Oostwold).

Het was een drukte van belang met heel veel vragen en enthousiaste reacties. Niet alleen waren onze dorpsgenoten enthousiast over de geluidsreductie en een elektrisch-neutraal Oostwold, maar ook de extra recreatieve mogelijkheden vielen in de smaak.

De invulling met  fiets -en voetpad en een ruiterpad op een met bomen, struiken en kruiden begroeide wal met ecologische meerwaarde sprak heel erg tot de verbeelding.

Al veel dorpsgenoten hebben via een formulier aangegeven dat zij graag lid van de ECO willen worden in de toekomst om dit plan te kunnen realiseren. De projectgroep gaat dan ook met veel  energie en plezier verder met de ontwikkeling van het project Zonnewal Oostwold om dit toch binnen afzienbare tijd te kunnen realiseren.

Mochten er mensen zijn die daar een bijdrage aan willen leveren, bijvoorbeeld op het gebied van financiën of marketing, neemt u dan vooral contact op met de projectgroep.

Bent u niet in de gelegenheid geweest om de informatieavond bij te wonen? Klik dan hier voor de presentatie.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Resultaten onderzoek onder bewoners Oostwold bekend! - Zonnewal Oostwold - 4 februari 2017

    […] mooie resultaten sluiten ook aan op de positieve reacties die we kregen tijdens informatieavond in de Gaveborg in maart 2016. Deze overweldigende steun sterkt ons in onze overtuiging dat de Zonnewal voor iedereen in het dorp […]

  2. Save the date: woensdag 10 mei bijeenkomst Gaveborg - Zonnewal Oostwold - 12 maart 2017

    […] vorige informatie-avond over de Zonnewal is al weer bijna een jaar geleden. Dat is een lange tijd, maar we hebben niet stil […]

  3. Programma Info-avond 10 mei - Zonnewal Oostwold - 4 mei 2017

    […] vorige informatie-avond over de Zonnewal is al weer een jaar geleden. Dat is een lange tijd, maar we hebben niet stil […]

Website realisatie: Bonjour Media