Save the date: woensdag 10 mei bijeenkomst Gaveborg

De vorige informatie-avond over de Zonnewal is al weer bijna een jaar geleden. Dat is een lange tijd, maar we hebben niet stil gezeten. In de afgelopen 12 maanden zijn er belangrijke ontwikkelingen geweest waar we u binnenkort graag over willen bijpraten! We hebben op woensdagavond 10 mei een nieuwe bijeenkomst gepland in de Gaveborg. U zult hiervoor nog een uitnodiging ontvangen in uw brievenbus.

Even het geheugen opfrissen

Impressie

Wat is de Zonnewal? Het plan is om ter hoogte van Oostwold een geluidswal aan te leggen langs de A7, over een lengte van 1500 meter. Hierop komt een zonnepanelen-installatie die het hele dorp ruim van stroom kan voorzien. De Zonnewal zal de geluidsoverlast van de snelweg terugbrengen met zo’n 10 dB (wat in de praktijk onder de meeste omstandigheden een halvering betekent) en Oostwold in één klap méér dan energieneutraal maken!

Maar dat is niet alles: op en langs de Zonnewal komt een fietspad, een wandelpad en een ruiterpad, bomen, bossages en andere natuur, zodat de wal compleet opgaat in de omgeving.

Een nieuw ecologisch waardevol landschap met flora en fauna, leuk om door te wandelen, fietsen of paardrijden. Daarbij houdt het ook nog eens het snelweglawaai tegen en levert het 100% groene stroom aan het dorp! (Meer gedetailleerde informatie leest u hier: Het Plan)

Tipje van de sluier

  • We gaan het hebben over de vorderingen die we hebben geboekt, zoals het feit dat Oostwold en het Zonnewal-project door de Provincie Groningen is gekozen tot één van de zes energieneutrale dorpen. Dit betekent dat de Provincie zich gaat inzetten om het project zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.
  • We gaan u meer vertellen over onze samenwerking met DBG, het bedrijf dat momenteel bezig is met het verzamelen van grondmonsters en uiteindelijk ook de wal zal gaan bouwen.
  • We zullen u de resultaten laten zien van een studentenonderzoek dat het draagvlak voor het project in het dorp heeft onderzocht.
  • Ook krijgt u informatie over de Energie Coöperatie Oostwold: hoe u met uw lidmaatschap stroom van de Zonnewal geleverd kunt krijgen en daarmee helpt het project te realiseren.
  • Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Uw uitnodiging valt binnenkort in uw brievenbus!

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Website realisatie: Bonjour Media