FAQs Archief

Ik ben student en ik kan dingen

We dragen het onderwijs een warm hart toe, dus als je thesis / scriptie gaat over een onderwerp dat raakvlakken heeft met de Zonnewal, energietransitie, burgerinitiatieven of andere aanverwante zaken, dan kunnen we elkaar vast helpen. Neem gerust contact op.

0

Welke ruiterroute komt er?

Aan de voet van de Zonnewal, aan de dorpszijde, komt een onverhard ruiterpad. We hebben in Oostwold meerdere hippische centra, bedrijven en organisaties die zich bezighouden met paarden en paardensport. Die moeten nu veelal gebruik maken van de Hoofdstraat, met de daarbij behorende nadelen (lawaai, drukte, onveiligheid).

Het ruiterpad aan de voet van de Zonnewal is een mooi recreatief stuk voor de paarden en de ruiters. Veilig en ook onverhard, dus wel zo prettig voor de paardenhoeven.

 

 

0

Welke fietsroute komt er? En hoe zit dat met Fietsroute Plus?

Behalve een wandel- en ruiterpad, komt er over de Zonnewal ook een fietspad. De totale hoogte van de wal wordt ongeveer 10 meter; halverwege komt aan de dorpszijde een ‘verdieping’ op circa 5 meter hoogte. Hier worden het wandel- en fietspad op aangelegd. Zo heb je een mooi uitzicht over het dorp en de omgeving. Daarnaast is het een stuk veiliger om hier te fietsen dan over de druk bereden Hoofdstraat.

We maken ons er sterk voor om de geplande Fietsroute Plus traject Leek-Groningen van de Provincie Groningen, aan te leggen over de Zonnewal. Als dit doorgaat, wordt het fietspad over de Zonnewal een tweebaans fietspad wat vrijwel ononderbroken van de rand van Leek tot de rand van Groningen voert, over de Zonnewal, met voorrang op autoverkeer. Superveilig dus, en perfect te combineren met de Zonnewal.

Want fietsen in de luwte van de Zonnewal, met een mooi uitzicht, zonder herrie en fijnstof van de snelweg, wie wil dat nou niet?

Daarnaast zal het een grote meerwaarde zijn voor het dorp Oostwold qua veiligheid en bereikbaarheid voor scholieren, forensen, mensen die De Gaveborg willen bezoeken, enz. enz.

0

Wat voor wandelroute komt er?

Oostwold kent een leuke wandelroute via de Kerkeweg, Hoendiep Zuidzijde, Lettelberterdijk, ’t Mienscheer en dan, onvermijdelijk, de Hoofdstraat. Dit laatste stuk moet je nu dus over een autoweg lopen. Als de Zonnewal er is, kun je over het wandelpad van de Zonnewal lopen, wat een stuk veiliger is.

Zo kun je lekker wandelen, met de hond lopen of hardlopen langs een leuke, landelijke en veilige route.

(Plaatje is klikbaar)

0

Kan ik investeren in jullie project?

We hebben op dit moment niet een panklare formule voor investeerders, maar we gaan over dit soort ideeën graag om tafel om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Neem gerust contact op.

0

Wat zijn de energie-tarieven van Energie Coöperatie Oostwold?

Je kunt binnen enkele minuten vrijblijvend kijken wat je bij ECO zou betalen als je zou overstappen. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.

Houd je meest recente jaarnota van je huidige aanbieder bij de hand.

Na het invullen van postcode, huisnummer en een controlegetal komt je verbruik, zoals bij de netbeheerder bekend is, automatisch tevoorschijn.

Je ziet dan ook meteen wat je bij ECO zou betalen.

  • Ben je bij ECO goedkoper uit? Stap dan direct over. Het hele overstapproces duurt vijf minuten. Waar wacht je op? 🙂
  • Ben je duurder uit? Bekijk dan het verschil op jaarbasis. Is dat een klein bedrag? Stap dan ook direct over. 🙂 Voor het kleine verschil steun je een lokaal initiatief in je dorp, krijg je 100% groene stroom, een geluidswal die je achtertuin mooi stil maakt en een natuurgebied waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden… En je krijgt mooie voordelen doordat de winst van ECO terugvloeit naar de leden (uitleg hier). Wat wil je nog meer?
0

Wat kost een lidmaatschap?

Niets. Je wordt gratis lid door over te stappen naar de ECO als energie-aanbieder. Behalve je energie-rekening betaal je dus niets extra’s.

Sterker nog: je krijgt dingen terug. Natuurlijk in de vorm van een mooie Zonnewal, groene energie, minder herrie en fijnstof, een mooie wandelroute, fietsroute en ruiterroute. Maar omdat de ECO een coöperatie is, heeft zij geen winstoogmerk en gaat de winst in allerlei vormen terug naar de leden van ECO (uitleg hier).

 

0

Website realisatie: Bonjour Media