Welke fietsroute komt er? En hoe zit dat met Fietsroute Plus?

Behalve een wandel- en ruiterpad, komt er over de Zonnewal ook een fietspad. De totale hoogte van de wal wordt ongeveer 10 meter; halverwege komt aan de dorpszijde een ‘verdieping’ op circa 5 meter hoogte. Hier worden het wandel- en fietspad op aangelegd. Zo heb je een mooi uitzicht over het dorp en de omgeving. Daarnaast is het een stuk veiliger om hier te fietsen dan over de druk bereden Hoofdstraat.

We maken ons er sterk voor om de geplande Fietsroute Plus traject Leek-Groningen van de Provincie Groningen, aan te leggen over de Zonnewal. Als dit doorgaat, wordt het fietspad over de Zonnewal een tweebaans fietspad wat vrijwel ononderbroken van de rand van Leek tot de rand van Groningen voert, over de Zonnewal, met voorrang op autoverkeer. Superveilig dus, en perfect te combineren met de Zonnewal.

Want fietsen in de luwte van de Zonnewal, met een mooi uitzicht, zonder herrie en fijnstof van de snelweg, wie wil dat nou niet?

Daarnaast zal het een grote meerwaarde zijn voor het dorp Oostwold qua veiligheid en bereikbaarheid voor scholieren, forensen, mensen die De Gaveborg willen bezoeken, enz. enz.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Website realisatie: Bonjour Media