Nieuwe bouwer voor de Zonnewal

We hebben nieuws! De laatste paar ledenvergaderingen hintten we er al op, maar we kunnen nu eindelijk 100% duidelijkheid geven.  We werken niet langer samen met DBG als bouwer van onze Zonnewal, maar we hebben een nieuwe partner!

Omdat de belangen voor alle partijen groot waren, moesten we dit eerst uiteraard netjes oplossen. Daardoor is er rond de Zonnewal een tijd lang weinig tot geen nieuws geweest. Maar vorige week is met de nodige handtekeningen het ene boek gesloten en een ander boek geopend.

Met trots kunnen we dan ook melden dat we in de firma Plegt Vos een nieuwe partner hebben gevonden. Zij zien in de Zonnewal een mooi project met geweldige PR en wij waarderen hun expertise, transparantie en can-do-mentaliteit.

Vorige week hebben we met hen een gedetailleerde planning besproken. Het meeste voorbereidende werk is gedaan, maar er is nog wel werk aan de winkel. Sommige onderzoeken moeten worden geüpdate, de overeenkomsten met de landeigenaren moeten worden omgezet in koopovereenkomsten etcetera. Als dat klaar is, begint het meeste tijdrovende deel en dat is wachten op een beslissing over de definitieve vergunningaanvraag.

De planning voor de Zonnewal

In het verleden hebben we vaker jaartallen, of zelfs concrete data genoemd waarop wij verwachtten dat de feitelijke werkzaamheden zouden starten. We hebben nu ook een datum voor de bril, maar houden het vooralsnog even op “2023”. Later dit jaar kunnen we hier iets specifieker over zijn.

Voor nu zijn we vooral heel blij dat er echt schot in zit, dat we weer open en transparant kunnen zijn naar het dorp maar vooral dat we de toekomst zeer zonnig tegemoet zien!

Alvast een fijne zomervakantie gewenst,

Namens Energie Coöperatie Oostwold,

Jannie, Kees, Geartsje, Arnaud, Sip, Helga en Lukas.

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Website realisatie: Bonjour Media