FAQ categorieën Archives: Lid worden van Energie Coöperatie Oostwold

Wat zijn de energie-tarieven van Energie Coöperatie Oostwold?

Je kunt binnen enkele minuten vrijblijvend kijken wat je bij ECO zou betalen als je zou overstappen. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.

Houd je meest recente jaarnota van je huidige aanbieder bij de hand.

Na het invullen van postcode, huisnummer en een controlegetal komt je verbruik, zoals bij de netbeheerder bekend is, automatisch tevoorschijn.

Je ziet dan ook meteen wat je bij ECO zou betalen.

  • Ben je bij ECO goedkoper uit? Stap dan direct over. Het hele overstapproces duurt vijf minuten. Waar wacht je op? 🙂
  • Ben je duurder uit? Bekijk dan het verschil op jaarbasis. Is dat een klein bedrag? Stap dan ook direct over. 🙂 Voor het kleine verschil steun je een lokaal initiatief in je dorp, krijg je 100% groene stroom, een geluidswal die je achtertuin mooi stil maakt en een natuurgebied waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden… En je krijgt mooie voordelen doordat de winst van ECO terugvloeit naar de leden (uitleg hier). Wat wil je nog meer?
0

Wat kost een lidmaatschap?

Niets. Je wordt gratis lid door over te stappen naar de ECO als energie-aanbieder. Behalve je energie-rekening betaal je dus niets extra’s.

Sterker nog: je krijgt dingen terug. Natuurlijk in de vorm van een mooie Zonnewal, groene energie, minder herrie en fijnstof, een mooie wandelroute, fietsroute en ruiterroute. Maar omdat de ECO een coöperatie is, heeft zij geen winstoogmerk en gaat de winst in allerlei vormen terug naar de leden van ECO (uitleg hier).

 

0

Wat is nou het voordeel van lid zijn van een energie-coöperatie?

Energie Coöperatie Oostwold werkt samen met Energie Vanons. Dit is in feite gewoon een energiemaatschappij, net als Essent, Neon, Eon enz. Het verschil is dat de energie bij Energie Vanons niet uit grote, vervuilende centrales komt, maar uit lokale bronnen op het gebied van o.a. wind en zon, zoals de Zonnewal dus.

Daarnaast zijn Energie Vanons en Energie Coöperatie Oostwold dus coöperaties, zonder winstoogmerk. Dat is het ook het hele principe van een coöperatie. Na betaling van kosten, onderhoud en dergelijke, is de resterende winst bestemd voor de leden van de coöperatie.

De winst die gemaakt wordt met de energieproductie van de Zonnewal, vloeit dus terug naar de ECO-leden in de vorm van voordelen en/of verdere verduurzaming, waarmee je dus  kunt besparen op je energierekening. Dit kan een gezamenlijke inkoopactie zijn, een gratis energiescan, korting op diverse zaken, etc.

Niet alleen kun je dus meeprofiteren van de gemaakte winst, maar je kunt hier ook over meebeslissen. Als ECO-lid heb je stemrecht en kun je ideeën aandragen, meedenken en meebeslissen over alles wat de ECO doet. Dat begint nu met de Zonnewal, maar daarmee begint ons avontuur pas.

Doe mee aan dit avontuur en meld je vandaag nog aan als lid!

0

Ik woon niet in Oostwold. Kan ik ook lid worden?

Ja, natuurlijk! De voordelen die leden genieten (een deel van de opbrengsten vloeit terug naar de leden in de vorm van diverse voordelen, uitleg hier) gelden voor ECO-leden in Oostwold, maar net zo goed voor een ECO-lid in Lettelbert, Leek, Utrecht of Maastricht.

0

Ik heb iets gehoord over boetes bij overstappen, hoe zit dat?

Als je

  • geen contract hebt met je energie-aanbieder en je hebt nooit iets getekend;
  • of je bent gewoon al jarenlang klant zonder er ooit naar omgekeken te hebben;

…dan kun je gewoon overstappen naar ECO. Geen enkel probleem.

Als je een meerjarig contract hebt afgesloten bij je huidige energie-aanbieder, dan kun je óók overstappen, maar tijdens de overstap kun je aangeven dat je je nieuwe contract later wilt laten ingaan. Je kunt een datum kiezen. Hier kies je dan een datum die één dag na afloop van je huidige energie-contract ligt. Ook dan stap je op de gekozen datum automatisch probleemloos over.

Als je een meerjarig contract hebt afgesloten, dan kan het zelfs lonend zijn om over te stappen en de boete voor lief te nemen. Het kan heel goed zo zijn dat je besparing bij ECO groter is dan de hoogte van de boete! Om te kijken wat voor jou het gunstigste is kun je kijken op deze pagina. Hier kun je je huidige verbruik invullen en binnen enkele minuten zien wat je bij ECO zou betalen.

Tevreden? Dan kun je je op dezelfde pagina direct aanmelden als lid, het duurt nog geen vijf minuten.

0

Ben ik bij ECO duurder of goedkoper uit?

Als je lid wordt van ECO neem je energie af bij Energie Vanons. Deze maatschappij is de overkoepelende organisatie voor ECO en soortgelijke lokale energie-coöperaties. Zij verzorgen de daadwerkelijke levering, facturatie en dergelijke.

Energie Vanons is gewoon een energiemaatschappij, net als Essent, Neon, Eon en alle andere. Het verschil is dat de energie bij Energie Vanons niet uit grote, vervuilende centrales komt, maar uit lokale bronnen op het gebied van o.a. wind en zon, zoals de Zonnewal dus.

Omdat Energie Vanons gewoon een aanbieder is in de energiemarkt, zijn de prijzen ook gewoon op een marktconform niveau. Het is dus niet duurder. Sterker nog, je kunt ook gewoon goedkoper uit zijn door over te stappen. Zeker als je in het verleden nog nooit bent overgestapt en een oud (duur) contract hebt bij je huidige aanbieder, dan loont het ZEKER om over te stappen!

Mocht je in het verleden een keer zijn overgestapt naar de op dat moment aller- allergoedkoopste aanbieder in de markt, dan ga je misschien iets meer betalen. Maar dan nog: het verschil zal niet groot zijn en je ondersteunt hiermee wel een prachtig lokaal initiatief in je eigen dorp.

Daarbij komt dat de baten van onze energiecentrale (de Zonnewal) niet naar de Lamborghini van de grootaandeelhouder gaat, maar terug naar de leden – naar JOU dus. De winst wordt aangewend voor verdere verduurzaming en besparing bij de leden.

Klink goed? Klik dan hier om je aan te melden.

0

Ik heb zelf zonnepanelen op mijn dak. Kan ik wel lid worden?

Ja natuurlijk! Dit wordt vaak gevraagd. We weten niet precies waar het idee vandaan komt dat zonnepanelen op je eigen dak ervoor zouden zorgen dat je geen energie kunt afnemen van de Energie Coöperatie Oostwold.

Maar het zit elkaar natuurlijk totaal niet in de weg!

Zoals je met je zonnepanelen nu energie teruglevert aan je huidige aanbieder, zal je dat bij de ECO ook gewoon kunnen blijven doen. Je produceert met je eigen zonnepanelen gewoon korting op je energierekening (saldering), ongeacht bij welke aanbieder je zit.

0

Website realisatie: Bonjour Media